6-10 között szokott lenni itteni csavarboltban de most nincs nekik, holnap pedig megyek Pestre. Vagy az ilyen olcsó gagyi nagyon? most 10-12 lyuk kell aztán legközelebb lehet soha ...
Esetleg lyukfűrész (koronafúró)? Azzal elég gyorsan lehet dolfgozni, és nem is vészes az ára! Befogó olyan 3000,- fűrészek ebben a méretben olyan 2000,- pluszz áfa a nóniusznál a holexből! Mi ilyennel fúrjuk a rittal szekrényeket, nagyon jó!
Egy olyan lépcsös vagy kúpos fúró 16000-20000 ft minőségtöl függöen. Inkább ajánlanám a két darabos présszerszámot a harmada áron a Mile kft lehet kapni stabilan.
Ajánljatok Bp. IX. kerület, vagy attól délebbre illetve keletebbre normális szerszámszaküzletet. Lépcsős vagy kúpos fúróra lenne szükségem 1.5mm-es vaslemezbe kell egy csomó 16-26-os furatot csinálnom. Gépi munka nem jöhet szóba csak kézi fúrógép a helyszínen
Törölt felhasználó
2007-11-12 18:23:00
[34]
Ilyet nem kapsz készen sehol, ha csak az eredeti készülék tartalék alkatrészeként nem árusítják. Viszont jó drágán bármelyik komolyabb esztergályos megcsinálja Neked.
Érdeklődnék, tudja -e valaki, hogy trapézmenetes orsót méretre vágva hol tudnék beszerezni? Amitől különleges, az az , hogy 6 bekezdésű kellene, 16 -os átmérővel, 20-as emelkedéssel, és lehetőleg teflon anyával. Kapumozgatónak az orsója lenne...
Köszönettel!
Lari
Motoros | 5070
2007-10-20 16:39:00
[32]
Szia Az első gépemet direkt nyákgravírozásra készítettem ITT találhatsz róla egy hevenyészett leírást. Bevált és működik, és viszonylag egyszerűen elkészíthető. Ha van kérdésed szivesen segítek, akár emailban is.
Én csak egyelőre gondolkodom egy NYÁKmaró gép építésén, mert elegem van már a vegyszeres maratásból! De mikor megnéztem az ISEL árkatalógusát, rádöbbentem, hogy azok a rendszerek EGYÁLTALÁN NEM HOBBY ÁRFEKVÉSŰEK!!! (( Úgyhogy a gépem még sajnos csak elméleti elképzelés. Szeretném megtudni, hogyan, milyen anyagokból lehetne a legolcsóbban kihozni egy ilyen masinát, és hol lehet egyáltalán beszerezni még ilyen cuccokat. Én nyíregyházi vagyok, úgyhogy ha van valaki a közelben, szívesen venném az ő tanácsait, ajánlatait. Pesti cégek sajna csak úgy jönnek számításba, hogy egy ismerősöm szokott ott járni, de én nem. Köszönöm előre is...
Gondolom, fémporszóráshoz keresel fémport, ha igen, hegesztési szaküzletben érdeklődj, ott forgalmaznak hideg, meleg technológiákhoz különböző fémporokat.
Einhell szak(??)szervíz 1089. Budapest, Vajda Péter u.43.
Tapasztalat: Bevittem hozzájuk egy MTB 3000 esztergát nem garis javításra, mert az elektronikája elszállt. Fogalmuk sincs, hogy pl. hány voltos a motor, hogyan kellene működnie. A "javítás" több mint 3 hónapig tartott napi baszogatással. És a javítás eredménye: Alkatrészek tűntek el róla (végállás kapcsoló fém védőburkolata; csavarok; motor csatlakozó dugója, amivel a nyákra csatlakozik, stb.), fogalmuk sincs az egész működéséről, a biztonsági elektronikát kikötötték róla, a motor bekapcsolást követően rögtön teljes fordulatszámon pörög és nem állítható lejjebb a potival, sőt ki sem kapcsolható! A végállás kapcsolót kikötötték - pedig nem volt semmi baja - és alkatrészeket szedtek ki belőle. A motorra azt mondták, hogy rossz és 25000 Ft-ért kicserélik - holott a motornak semmi baja mint az a feljebbi leírásból kiderül. Amikor átvettem a motort külön nyomták a kezembe a gépet még össze sem rakták. A hiányzó alkatrészek iránt mikor érdeklődtem mikor kapom meg, azt közölték hogy ha jön be hozzájuk valakitől gép, akkor abból tudják csak kiszedni(!!) - légyszike, ha valakinek szervizeltetni kellene fenti gépét, akkor vigye be, hogy nekem végre meglegyen az alkatrészem ) -, de 1 héttel később már letagadták, hogy valaha is volt a gépen olyan. Persze azért a pénzt elkérték! Ennyi a tapasztalatom róluk. Erősen nem ajánlom senkinek, lehet, hogy a vidéki szervizek jók. Az ügy most a fogyasztóvédelemnél landol, meglátom mi lesz vele, addig is kergetem a hiányzó alkatrészeket és egy szakembert aki tényleg meg tudja javítani.
n/a (inaktív)
2007-09-01 19:58:00
[16]
És akiket én ajánlanék:
Budapesti cégek mind és elektronikai alkatrészeket forgalmaznak (potik, ellenállások, végállás kapcsolok, mérő műszerek, stb.): - Lomex Kft. 1134 Bp., Lehel u. 17. - IX.ker. Üllői út-Leonardo da Vinci utca sarka (sajna a bolt nevét nem tudom) - VII. ker. Wörösmarty u. a Wesselényi u. és a Dob u. között félúton - VII. ker. Wesselényi u. 15.
Mindegyikben segítőkészek és sok minden kapható.
n/a (inaktív)
2007-09-01 19:46:00
[15]
Sziasztok!
Elnézést, hogy csak most, kicsit késve írok. A topik nyitásának ötlete az enyém volt, de eléggé elfoglalt vagyok mostanában. Olyan infokat szeretném ha itt közzétennénk amik boltokról, szervizekről szólnak minden témában - pozitív és negatív észrevételeket is. Elsősorban nem olyan infora gondoltam, hogy pl. x szerszám itt mennyi, mert az ár változik, inkább hogy a szerszám itt kapható. Továbbá a korrekt és az átverős szervizekről szóló infok is itt láthatnának napvilágot - pl. elektroműszerészek címei -, akiket ajánlotok gépek javításához, tervezéséhez ill. nagyon nem ajánljátok. Szeretném, ha a nem ajánlott szervizek esetén tömören fogalmazna mindenki és nem regényt írna! A vélemények és tapasztalatok mindenki esetén eltérőek lehetnek!
Kösz. Ez a tárcsa viszi a mindenféle műanyagot, plexit és az alut is. A fogszám, az átmérő és a vastagság fontos, csak amit leírtam az a jó. szöge asziszem pozitív, de ez nem biztos. Sajnos sem a Salinánál. sem a Fairtoolnál, sem a nóniusznál nincs ez a méret. Nagyobb az van de az nem az igazi. A linkeken sem láttam pont ilyet.
Keresem a forgalmazót vagy esetleg akinek van attól vásárolnék: Keményfém lapkás fűrésztárcsa 36 fogú kb 120 mm átmérőjű és kb 1.6...1.8 mm vastag. Tudom hogy létezik ez a méret csak nem találom a forrást. Használt is érdekel. Kösz
msteve | 211
2007-09-01 00:20:00
[6]
olcso energialánc Csepelen.Figra kft,21 ker,Szentmiklosi ut 14.tel:420-3053.nagy a választék,és kicsit alkudni is lehet(ett)
Varsányi Péter | 11584
2007-08-29 08:26:00
[5]
Ipari (jól megmunkálható) műanyagok széles választéka a Holes Kft-nél! Minden van rakátáron, informatív a honlapjuk, segítőkészek, futárral azonnal küldik, méretre vágják... (mi kell még?) Ők is gyártók...
Érdemes megjegyezni, hogy a pl. a Fekete POM(gondolom a többi is) 2x1méteres táblákba van... tehát, ha jól akarsz járni akkor pl. 0,5x1 méter veszel... mert a maradékot is felszámítják... Kb. 3000+Áfa/kg a fekete POM...
www.holes.hu
Varsányi Péter | 11584
2007-08-29 07:06:00
[3]
Vannak rossz boltok és jó boltok - vannak jó szolgáltatók és csapnivalók... erről is szólna ez a topik... Konkrét adatokkal... Ebben a topikban a "kérdez-felelek csevegéseket" egy idő után majd kitörlöm... hogy átláthatóan a "szintiszta" infó maradjon csak meg. Szinte hirdetés "szaga" is lehet a dolognak...