HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hunbay.com v0.9 alpha Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
   



Az AVR és lehetőségei...

Rekalaca kezeli! :))


Időrend:
Oldal 1 / 24 Ugrás ide:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

KBalázs | 1328    2017-07-09 08:19:12 [1185]

Látom "zöld" fórumon is kaptál tippeket, remélem összejön a projekt!

[Előzmény:] KBalázs, 2017-07-09 02:39:06 [1184]


KBalázs | 1328    2017-07-09 02:39:06 [1184]

Nekem mindegy hogy megpróbálod-e...

[Előzmény:] cree2, 2017-07-08 23:43:25 [1183]


cree2 | 566    2017-07-08 23:43:25 [1183]

Android alat nincs gond csatlakozásal mindig párosodik és ugyis marad mindig... de win alat teljes kudarc ha egyszer megszakad a kapcsolat többé soha nem csatkakozik csak ha törlöm a kapcsolatot az eszközel és ujra felveszem mind uj eszközként ....
link

[Előzmény:] KBalázs, 2017-07-08 22:20:44 [1182]


KBalázs | 1328    2017-07-08 22:20:44 [1182]

Nem tudom segít-e, egy próbát megér: nekem volt hogy nem engedett kommunikálni bitonyos telefonokon (Android mind), miközbem másfélén simán. Van egy titkosítasi ki/be lehetőség, ha az ki volt kapcsolva akkor szivatott. Dokumentációban megtalálod, most nincs előttem.

[Előzmény:] cree2, 2017-07-08 21:53:31 [1181]


cree2 | 566    2017-07-08 21:53:31 [1181]

win7..win8...win10 alatt használ valaki hc-05 bluetooth porton keresztül?
Az első win párositásig müködik a dolog ha ujra indul a win akor soha többé nem jön párositás létre!
hc-05 alap helyzetbe van be állitásba van AT+ORGL!
1db win8 tablet...1db win10 tablet... 1db win7 asztali pcn ugynaz a jelenég amit fent leirtam!

cree2 | 566    2017-04-30 20:36:41 [1180]

Már össze kinlotam igy müxik!


#include

long a;
int value;



void setup()
{
Serial.begin(9600);

pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}

void loop()
{

while (Serial.available() > 0)
{
a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(1000); // wait for a second
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(1000);


}

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();


delay(500);
}

[Előzmény:] elektron, 2017-04-30 20:16:30 [1179]


elektron | 12947    2017-04-30 20:16:30 [1179]

A minta példa hogy néz ki ? Hogy az meg megy ? a Kettő köz mi a különbség ?

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 16:20:55 [1178]


cree2 | 566    2017-04-30 16:20:55 [1178]

arduino ide ö álitja (config fájlba).... de mintapéda muxik eeprom write példa!

[Előzmény:] Csuhás, 2017-04-30 14:19:47 [1176]


cree2 | 566    2017-04-30 16:18:49 [1177]

probáltam én ugy is "byte a; " nem ér semmit...

[Előzmény:] ebalint, 2017-04-30 13:37:07 [1175]


Csuhás | 3971    2017-04-30 14:19:47 [1176]

Nincs bekapcsolva a fuse bitek között az eeprom írásvédelem?

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]


ebalint | 946    2017-04-30 13:37:07 [1175]

Az a nálad long,

az epromba lehet, hogy csak byte -ot tudsz írni.

[Előzmény:] cree2, 2017-04-30 12:46:29 [1174]


cree2 | 566    2017-04-30 12:46:29 [1174]

üdv!

Szeretnék soros porton keresztül eepromot területet irni olvasás az megy!
Tömb probálom a beirt részt tárolni de nem irodik bele az ki jelölt eeprom területre...


#include
//int a;
long a;
int value;

void setup()
{
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{

a=Serial.parseInt();

EEPROM.write(1, a);

delay(2000);


value = EEPROM.read(1);

Serial.print(a);
Serial.print("\t");
Serial.print(value);
Serial.println();

// a = a + 1;

//if (a == 512)
// a = 0;
//
delay(500);
}


dezsoe | 395    2017-04-21 23:31:56 [1173]

Nincs mit!

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-21 17:32:21 [1171]


Práger Mihály | 112    2017-04-21 17:37:56 [1172]

Kedves Béla!

Neked is nagyon köszönöm az észrevételt, elöször int-ek voltak, de ki akartam próbálni lebegőpontos váltózókra is.
Sok jelentősége nincs , átírtam a Csaba által tanácsolt
részeket és tulajdonképpen most már jó.

[Előzmény:] elektron, 2017-04-20 21:25:02 [1170]


Práger Mihály | 112    2017-04-21 17:32:21 [1171]

Kedves Csaba!

Köszönöm a felvilágosítást, átírtam ahogy mondtad és most már
jó.Bevallom nem tudtam, hogy elé is lehet írni a ++ -okat, de így már logikus.

[Előzmény:] dezsoe, 2017-04-20 20:29:12 [1169]

elektron | 12947    2017-04-20 21:25:02 [1170]

Az a sok változó float helyett int legyen inkább.

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


dezsoe | 395    2017-04-20 20:29:12 [1169]

No, akkor még egyszer, mert megnéztem a képet és ugrott, amit írtam...

Ha a változó értékét úgy írod ki, hogy count1++, akkor a pillanatnyi értéket írja ki és csak utána növeli. Ha azt szeretnéd, hogy először növelje, majd az így kapott értéket írja ki, akkor ++count1-et kell írnod, mert így először növeli és csak utána olvassa ki a változó értékét.

[Előzmény:] Práger Mihály, 2017-04-20 20:04:22 [1168]


Práger Mihály | 112    2017-04-20 20:04:22 [1168]

Üdv mindenkinek!

Gyakorlott Arduino programozóktól kérdezném a következőt.
Kezdő vagyok és csináltam saját magam egy kis progit, és van egy rész amit nem tudok megmagyarázni a működésben.
Egy 1602-es LCD-vel, két sor és 4 gombbal készült.
A sorok elején vannak betük(fantázia)utána számok amiket
a gombokkal tudok léptetni, 2-2 gobm, felfelé, lefelé.
A kérdésem , hogy ha az egyik gomb-bal felfelé léptetek és utána a másikkal lefelé,a lefelé gomb megnyomásakor először
egyet felfelé léptet, és csak utána indul lefelé.
Ha a lefelé gombbal(-) kezdem ugyanez.
Egy példét beteszek az érthetőség kedvéért.
+ba 1 nyomás 1, -ba 1 nyomás 2, -ba 2 nyomás 1, -ba 3nyomás
-1.
Beszúrom a kódot remélem látszik majd.

  


cree2 | 566    2017-01-06 11:04:40 [1167]

Minap mi is történhetet valojában?
PC röl usb ft232 rol programoztam fel töbször egy arduino mini pro és lám csodát egy külsö beltéris föld feleti vevö megált a vételel RTL adonál ez csak akor amikor elkeztem feltölteni a programot...... mi is történhetet olyan kiváncsiság csak?


Tibi | 27    2017-01-06 09:32:08 [1166]

Rendben!
Köszi még egyszer!

Tibi

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 09:13:24 [1165]


Vernyul | 1383    2017-01-06 09:13:24 [1165]


Rendben, akkor sikerült, sajna egy hatalmas gányolás lett ez a firmware kérdésköre mióta kínában nekiálltak tömeg gyártani ezeket a nyomtatókat...

Ha küld el nyugodtan a Firmware-t és megnézem ha kell, ha segítség kell akkor is dobj egy mailt.

T.

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 08:48:57 [1164]


Tibi | 27    2017-01-06 08:48:57 [1164]

Hát!!!! Az a verzió amit javasoltál valóban nem ír ki hibát!
A többit már szerintem tényleg ki tudom próbálgatni magam is. Igaz nem egy óra lesz nekem, de valószínű sikerülni fog.
Köszönöm a segítséged!

Üdv:
Tibi

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 08:21:24 [1163]


Tibi | 27    2017-01-06 08:21:24 [1163]

Látod én ezt sem tudtam! (És még sok mindent! )
Ha privátban átküldöm ZIP-ben a "Marlin-PI3_Pro_B_3DTouch" firmware-t megnézed, hogy Te találsz-e benne hibát? Én ezt töltöttem le utoljára és ebben lett átírva pár dolog. És utána valahogy felment az alaplapra. De szerintem ez a vak tyúk esete volt!

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 08:09:39 [1162]


Vernyul | 1383    2017-01-06 08:09:39 [1162]

A fordítási hibák abból adódnak az esetek 99%-ban, hogy nem megfelelő Arduino IDE verzióval próbálkozol régebbi FW-k csak a régi Arduino-val fordulnak le. Meg kell nézni dátum alapján milyen régi a FW és mi volt akkor akkor az aktuális Arduino verzió. De az esetek nagy részében az 1.0.5-el szoktak működni a régiek.

Arduino verziók

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 07:32:32 [1161]


Tibi | 27    2017-01-06 07:32:32 [1161]

Köszönöm a segítséget és a tájékoztatást. Én ehhez a programozásos dologhoz nem igazán értek. Valóban ilyen leszedett firmware van a gépen amit nagyon sok "cserélgetés" után sikerült feltenni. Az a baj velük, hogy az Arduino keretprogram az ellenőrzésnél hibát jelez. Azokat viszont én nem tudom kijavítani. A firmware-ben át tudom írni az értékeket stb. de hibát javítani nem tudok.

[Előzmény:] Vernyul, 2017-01-06 07:11:31 [1160]

Vernyul | 1383    2017-01-06 07:11:31 [1160]

Programozóval le lehet szedni, de mivel az eredmény egy HEX file így sok hasznát nem veszed csak mentésnek lehet jó módosítani abban már bármit is szinte lehetetlen és fölösleges időtöltés.
A nyomtatódnak biztos fent van valahol az eredeti Firmware a neten, mivel GT2560-as alaplapod van biztos lehetsz benne, hogy kínai másolata a kínai másolténak tehát a Firmware sem egyedi. Az LCD kijelzőn, vagy USB-n a gépre dugva kinyerhető a beállítások nagy része, a maradék meg 10 perc próbálgatással kitalálható és egy újabb firmware-be implementálható.

Ha kell megcsinálom neked az újabb firmware-t 101%, hogy működni fog.

Amúgy jó eséllyel az alábbi linken lévő FW-k közül fut rajta valamelyik:
Firmware for geeetech 3D printers

[Előzmény:] Tibi, 2017-01-06 06:49:17 [1159]


Tibi | 27    2017-01-06 06:49:17 [1159]

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy hogyan tudnám letölteni a GT2560 3D printer alaplapról a rajta lévő programot. A nyomtató most jól működik a feltöltött firmware-rel, de a mentett firmware törlődött egy céges laptopról.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv:
Tibi


guliver83 | 2262    2017-01-03 22:19:06 [1158]

Ezzel az eszközzel ki lehetne váltani a cserekerekeket az esztergán lényegében.


elektron | 12947    2017-01-03 21:54:39 [1157]

Itt speciálisan arra csinálnánk megoldást, amire pontosan kellene, vagy olyasmit, amit amazok nem tudnak, pont olyan kütyü sosincs, ami kéne. Vagy, ha csak azért is, hogy mondjuk olyan lesz a nyák alakja, hogy divatos.

[Előzmény:] ANTAL GÁBOR, 2017-01-03 21:06:03 [1154]


elektron | 12947    2017-01-03 21:52:29 [1156]

Legjobb, ha szórakozol és még pénzt is keresel. Lehet csinálni ezt azt, ha lenne több jelentkező, akkor megérné mindenkinek.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:56:05 [1152]


guliver83 | 2262    2017-01-03 21:18:40 [1155]

Nálam a linuxcnc tökéletesen megy gond nélkül.
Kézzel hajtottam a tokmányt és szépen végigvágta a menetet.

[Előzmény:] ANTAL GÁBOR, 2017-01-03 21:06:03 [1154]


ANTAL GÁBOR | 3066    2017-01-03 21:06:03 [1154]

De hisz minek ?
Egy Uccnc vel ( nálam ethernetes vezérlővel ) mindent megoldottak Balázsék . De T45 nek is van Dos os verziója , IsVarga is csinált egy Pic es jól működő kütyüt .

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:56:05 [1152]


kaqkk007 | 689    2017-01-03 21:01:03 [1153]

Igen , csak tudni kell pár adatot : az orsó menetemelkedését az optotárcsa fogszámát , az elkészítendő menetek emelkedéseit a legyártható menet maximális hosszát az áttételt , ha ezeket ismered már tényleg csak matek (vagy minden értéket külön programozhatóra kell csinálni a menüben)és ez az agyalós része

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 20:52:18 [1151]


guliver83 | 2262    2017-01-03 20:56:05 [1152]

Ja azt hittem csak szórakozásból akarod csinálni.
Összedobjuk
1000Ft állok

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 20:52:18 [1151]


elektron | 12947    2017-01-03 20:52:18 [1151]

Elmondani könnyebb, illetve kevesebb idő, a kivitelezés nekem egyértelmű, meg tudnám csinálni, csak legyen aki fizesse.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:31:37 [1149]

kaqkk007 | 689    2017-01-03 20:39:00 [1150]

Én kb 1 hónap alatt raktam össze a tekercselő programját úgy hogy a számításokat a haverom csinálta , nem olyan egyszerű mint ahogy első látásra gondolná az ember .

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 20:31:37 [1149]


guliver83 | 2262    2017-01-03 20:31:37 [1149]

Akkor ez neked semmi megcsinálni!
És ide felteszed szépen mindenki örülni fog a fórumon.

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 19:24:12 [1147]


VViktor | 971    2017-01-03 19:47:17 [1148]

Igen 200 lépésű a léptecsem,de a hosszirányú hajtókarra teszek majd áttételt.És még ott a mikrólépés.

[Előzmény:] kaqkk007, 2017-01-03 19:11:36 [1145]


elektron | 12947    2017-01-03 19:24:12 [1147]

A procira tehetsz Bluetootht és pl Anrdoidról is vezérelheted vagy beállíthatod a parmaétereket pénzbe nem sokba kerül az se csak a progicskát kell összetákolni hozzá, persze én könnyne beszélek, mert állandóan ilyenekkel szórakozok.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]


elektron | 12947    2017-01-03 19:22:20 [1146]

Meg lehet csinálni úgy is, hogy csak mechanikusan proci nélkül, csak a felhasználást behatárolja, bonyolultabb is, a végén drágább is, ami idő rámegy, stb. Végül is az ember maga választja ki, hogy neki mi a legfőbb szempont, aztán azt a verziót kell megcsinálni.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]


kaqkk007 | 689    2017-01-03 19:11:36 [1145]

De ! Ha jobban belegondolunk a steppermotornak 1 fordulat 200 lépés ha nem használsz mikrolépést vagy áttételt akkor elég darabos lesz a kés mozgatása ,de próba szerencse.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:58:24 [1144]


VViktor | 971    2017-01-03 18:58:24 [1144]

Ez a terv

[Előzmény:] kaqkk007, 2017-01-03 18:54:27 [1143]


kaqkk007 | 689    2017-01-03 18:54:27 [1143]

Elméletileg ha csinálsz több tárcsát a készítendő menetekhez és a főorsóra teszel egy kapcsolót ami a dir jelet adja ,megoldható proci nélkül is .

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 18:49:59 [1141]


kaqkk007 | 689    2017-01-03 18:50:59 [1142]

Most már értem ! Csináltam ilyet piccel tekercselőgépnek ,pont így dolgozott számolta a főorsón lévő optó réseit és ebből számolta ki a beállított huzalvastagsághoz és tekercstestmérethez az előtolást és a visszafordulás helyét

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 17:57:55 [1136]


VViktor | 971    2017-01-03 18:49:59 [1141]

Igen ilyesmire gondoltam,csak az arduinot kiakartam hagyni.
De ha nincs más lehetőség...........

elektron | 12947    2017-01-03 18:22:02 [1140]

Az Arduinoban a gombokkal beállítod, hogy mennyi a tárcsa felbontásod, meg mennyi menet emelkedésű legyen a menet a szinkron mozgáskor és a többit az megcisnálja, érzékeli az encodert, és amerre mozog, arra lépteti a step dirt pl.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 18:12:37 [1139]


guliver83 | 2262    2017-01-03 18:12:37 [1139]

Nem is lenne szerintem rossz ötlet egy ilyen megoldás.
A főorsóra egy enkoder és az arduinoba be lehetne írni, hogy milyen menetet akarok és így menne az előtolás?

[Előzmény:] elektron, 2017-01-03 18:08:38 [1138]


elektron | 12947    2017-01-03 18:08:38 [1138]

Jobb azt egy kis procis kütyüvel megcsinálni, fogsz egy ilyen kijelzős, nyomógombos Arduinocskát és az megcsinálja. Persze némi programot kell bele tenni, az encoder érzékelésre is van rendes kód, nagy felbontású tárcsát is elbír, most jut eszembe szervóra csináltam olyat is, ami szinkron mozgat ilyesmit pont.

[Előzmény:] VViktor, 2017-01-03 17:35:22 [1134]


guliver83 | 2262    2017-01-03 18:00:07 [1137]

Kihagytam szinkron menetvágást szeretne.

[Előzmény:] guliver83, 2017-01-03 17:57:55 [1136]


guliver83 | 2262    2017-01-03 17:57:55 [1136]

Esztergáról van szó így amikor elindul a főorsó elindul az előtolás is.
Menetvágásra akarja használni.

[Előzmény:] kaqkk007, 2017-01-03 17:48:50 [1135]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 24 Ugrás ide:
1  2  3  4  5   Következő ►  Utolsó ►|